Wie ben ik?

Mijn naam is Franklin Leal en ik woon in Alkmaar sinds januari 2012. Daarvoor heb ik in de gemeente Anna Paulowna gewoond (huidige gemeente Hollandskroon).

Op 20 februari 2001 heb ik de politieke partij, genaamd Lijst Leal opgericht. Het is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. In totaal heb ik na gemeenteraadsverkiezingen 10 jaar als raadslid in de gemeenteraad van de gemeente Anna Paulowna gezeten. Ik ben voor drie termijnen in de gemeenteraad gekozen. Mijn laatste termijn is geƫindigd op 31 december 2011 in verband met de oprichting van de gemeente Hollandskroon.

Politiek ben ik ideologisch voor het Socialisme van de 21ste Eeuw. Aangezien de SP en Groenlinks het Socialisme als politieke ideologie hebben verlaten, ben ik de enige politieke partij in Nederland voorstander van de stroming voor het Socialisme van de 21ste Eeuw. Dit is het Socialisme zoals wij in Nederland zelf zullen opbouwen, geen kopie van geen enkele andere land, maar lerend van de ervaringen van het verleden en van de huidige socialistische landen. En de bedoeling is er ook niet om opnieuw de wil te gaan uitvinden in de weg naar het Socialisme.

Het begrip “Solidariteit” in Nederland en de solidariteit tussen landen is onontbeerlijk. Het is heel jammer te moeten constateren dat het begrip “solidariteit” door alle bestaande politiek partijen in Nederland verlaten is.

Ik ben in december 2011 door de laatste gemeenteraad van de gemeente Anna Paulowna onderscheiden met de “Polderse Leeuw” van Anna Paulowna.

In Alkmaar zal ik verder als “Socialisten Alkmaar” aan verkiezingen meedoen.